HONDENSPORT HEERENVEEN - VOOR EEN GOED OPGEVOEDE PUP!


Vóór de komst van de pup of de geadopteerde (volwassen) hond goed voorbereid met deze theorieles!

"JOEPIEEE,
ER KOMT EEN PUP!"

U heeft er voor gekozen om voor het eerst een pup te nemen. Of heeft u een (volwassen) hond geadopteerd? In beide situaties is het een spannende tijd! Om u en eventuele kinderen goed voor te bereiden en te ondersteunen bij de komst van uw nieuwe huisgenoot biedt Hondensport Heerenveen de theorieles "Joepieee, er komt een pup" aan. In circa 1,5 uur krijgt u adviezen en tips over hoe u en het eventuele gezin zich voor kunnen bereiden op de komst van het nieuwe gezinslid. Verder wordt er aandacht besteedt aan het verschil tussen mens&hond, hoe een hond "denkt" en aan de lichaamstaal van honden. Deze thoerieles wordt op elke laatste zondag van de maand gegeven van 10.30 uur - 12.00 uur. Kinderen zijn van harte welkom! Prijs per pup/hond € 20,00 (2 volwassenen). Prijs per gezin € 30,00. Inclusief koffie/thee en wat lekkers. Opgave vooraf is verplicht.

Deze theorieles kan ook bij u thuis worden verzorgd. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

PUPPYCURSUS
(meteen instromen met je pup vanaf 8 weken!)

Een goed begin is het halve werk! Een pup staat tot zijn 12e week open en onbevangen in de wereld. Helaas duurt deze periode (de zg. socialisatiefase) maar een aantal weken. Daarom is dit hét ideale moment om te starten met trainen, zodat optimaal gebruik kan worden gemaakt van deze gevoelige leerperiode. U hoeft niet te wachten; u kunt meteen instromen bij de Puppycursus! Een voorwaarde is wel dat de pup zijn 2e inenting heeft gehad.

Tijdens de Puppycursus staat het socialiseren van de jonge pup centraal. De pup maakt kennis met vreemde voorwerpen, geluiden, verschillende obstakels, de dierenarts-oefening wordt gedaan, de pup leert dat hij aangeraakt wordt door vreemde mensen en nog veel meer!

Ook wordt er een begin gemaakt met een aantal basis gehoorzaamheidsoefeningen, zoals aandacht, volgen, zitten en hier komen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de prachtige eigenschap van een pup dat deze het beste spelenderwijs leert. Bij het aanleren van de oefeningen wordt gebruikt gemaakt van beloningsbrokjes (positieve trainingsmethode).

Tijdens de cursus wordt er ook veel aandacht gegeven aan de onderwerpen die u als cursist zelf aandraagt. Op deze manier wordt u begeleidt bij de opvoeding van uw pup tot een fijne en betrouwbare huisgenoot.

BASIS CURSUS GEHOORZAAMHEID

Na de Puppycursus kan doorgestroomd worden naar de Basiscursus. Deze cursus is ook geschikt voor honden die ouder zijn dan 26 weken en nog geen cursus hebben gevolgd.

In de Basiscursus wordt verder gegaan met het uitbreiden van de oefeningen uit de Puppycursus. Als de hond nog geen cursus heeft gevolgd dan bestaat de cursus nagenoeg uit dezelfde onderdelen als de Puppycursus.

Voor pups geldt dat een juiste begeleiding in deze levensfase van groot belang is voor hun verdere leventje. Het is daarom niet alleen ontzettend leuk voor baas en hond om samen bezig te zijn; door goede begeleiding en training zult u er een fantastische hond als huisgenoot op na houden!

Neem gerust contact op voor vragen!