HOOPERS

Hoopers is een sport voor honden die (nog) niet aan behendigheid mee kunnen doen, omdat ze te jong zijn of voor de honden die te oud zijn en de lichamelijke belasting niet meer aan kunnen.

Hoopers is ook zeer geschikt voor baasjes die graag met hun hond willen werken, maar die om welke reden dan ook, niet in staat zijn grote lichamelijke inspanning te plegen.

Hoopers is ook ontzettend leuk, omdat het gewoon fantastisch is om samen met je hond bezig te zijn en plezier te hebben!
Deze hondensport geeft een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als baas.


Het parcours bij Hoopers

Bij Hoopers bestaat een parcours uit voornamlijk hoopers, in combinatie met tunnels en tonnen. De hond wordt eerst de toestellen aangeleerd, waarbij de hond zelfstandig leert werken. Als de hond het principe van de toestellen door heeft, wordt er opgebouwd naar een combinatie van meerdere toestellen.

Bij het sturen van de hond blijft de baas zoveel mogelijk op één postitie staan. De hond moet hierdoor 'op afstand' een parcours afleggen, door middel van het opvolgen van aanwijzingen via lichaamstaal en stemcommando's van de baas. Vooral het op afstand moeten werken is voor de hond een extra mentale uitdaging.

Hoopers is hiermee geschikt voor honden van alle leeftijden en ook voor honden met lichte blessures zoals HD, ED of rugproblemen.

Hoopers is een fantastische sport en voor iedere baas en hond geschikt!

SPORT&SPEL

Sport&Spel is een hondensport waarbij de training bestaat uit een combinatie van gehoorzaamheid, behendigheid, hoopers, hersenwerk en fun-training!

Elke training is anders en daardoor blijft het voor zowel baas als hond elke keer een uitdaging!

De training wordt afgestemd op de mogelijkheden van de hond. Hierdoor is Sport&Spel voor iedere hond geschikt! Deze training is ook een aanrader voor honden met weinig zelfvertrouwen.

Bezig zijn met je hond en afwisseling!

De combinatie van verschillende hondensporten maakt een training afwisselen, leuk en uitdagend!

Om mee te kunnen doen aan Sport&Spel is geen basistraining nodig. Alle oefeningen in deze training worden namelijk op elke hond individueel afgestemd. Dit vanwege de verschillen in honden als het gaat om aangeleerd gedrag (bijvoorbeeld gehoorzaamheid), maar ook de verschillen in natuurlijk gedrag (een Engelse Cocker Spaniel kan vanwege zijn genen heel goed speuren; voor bijvoorbeeld een boomerhondje kan bij het aanleren van het speuren extra stimulans nodig zijn).

Elke hond zal in de Sport&Spel tranining op zijn eigen niveau de lessen kunnen volgen.

Ontdek bij Sport&Spel welk talent jouw hond heeft!